advertise

سیستم عامل لینوکس چیست؟

در معرفی سیستم عامل لینوکس می توان گفت سیستم عامل لینوکس از قدرتمندترین سیستم عامل‌های موجود در بازار است که بصورت‌ متن باز ارائه می گردد. همچنین در بین مهندسان نرم‌افزار از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است. برای آشنایی با سیستم عامل لینوکس باید بدانید که سیستم عامل unix ( یونیکس ) در سال ۱۹۷۱ توسط شرکت تلفن و تلگراف آمریکا توسعه و گسترش پیدا کرد. این سیستم عامل گران قیمت بود و همه مردم نمی‌توانستند به راحتی از آن استفاده کنند.
بنابراین سیستم لینوکس که بسیار شبیه به یونیکس و از زیر شاخه‌های آن است، به عنوان جانشین برگزیده شد. در سال ۱۹۹۱ تورالدز لینوکس هسته مرکزی لینوکس را ساخت. سیستم عامل لینوکس توسط کمپانی‌های بسیاری پشتیبانی می‌شود.

مشخصات دوره ها

Icon

دوره ۱

کاربرد لینوکس چیست؟

به دلیل متن باز بودن برنامه لینوکس ، امنیت سیستم عامل آن بسیار بالاست. در نتیجه برای سازمان هایی که نیاز به حد بالای امنیت هستند بسیار کاربردی است. این نرم افزار به عنوان سیستم عامل محبوب در شبکه‌ها و محیط‌ های شبکه‌ای استفاده می‌شود و می‌توان گفت که ۷۰ درصد فایروال‌های مورد استفاده در شبکه‌های دنیا، از سیستم عامل لینوکس استفاده می‌کنند. از دیگر کاربرد های لینوکس میتوان به تطبیق آن با اندروید اشاره کرد که هم زمان از آن ها برای افزایش سرعت و کارایی نوت بوک ها استفاده می شود. 


منظور از عمومی‌ بودن linux چیست؟

لینوکس یک سیستم عامل‌ عمومی ‌و متن باز است و برنامه نویسان زیادی می‌توانند آن را توسعه دهند و نیازهای خود را در حوزه‌های مختلف برطرف نمایند. در حال حاضر نرم افزارهای بسیار زیادی وجود دارند که از لینوکس‌ به عنوان سیستم عامل زیرساخت استفاده می‌کنند. هر یک از این نرم افزارها میلیون‌ها کاربر دارند و بسیار مورد توجه هستند.
با برنامه نویسی لینوکس می توان این سیستم عامل را توسعه داد و با زبان های مختلفی مانند python و php می توان برنامه نویسی در لینوکس را انجام داد. به برنامه نویسان توصیه میشود دوره Lpic۱ را که دوره ای عمومی تر نسبت به مابقی دوره های لینوکس است در کنار مهندسان شبکه بگذرانند که این دوره به شما مهارت ویژه و درنتیجه جایگاه شغلی بهتری می بخشد.

لینوکس برای مهندسین شبکه

مهندس شبکه لینوکس کسی است که در راه اندازی و پشتیبانی شبکه های کامپیوتری که دارای سیستم عامل Linux هستند نقش دارند. این نیروی متخصص همچنین وظیفه پیکربندی و عیب یابی شبکه در لینوکس را برعهده دارد. برای راه اندازی شبکه لینوکس نیاز است تا یک مهندس شبکه Linux برای شروع کار دارای تخصص lpic۲ باشد .
و همچنین باربد این افتخار را دارد که به عنوان بزرگترین و معتبرترین مرجع ارائه دهنده ی دوره های لینوکس برای تکمیل اطلاعات مهندسین در این حوزه تنها برگزار کننده ی دوره ی Ansible در اصفهان می باشد. و در ادامه برای علاقه مندان به این حوزه دوره ی Lpic ۳ نیز برگزار می گردد.


بازار کار و آینده شغلی کارشناس شبکه Linux

در بازار کار حوزه شبکه و IT عموماً بهترین فرصت های شغلی برای افراد کارشناس لینوکس می باشد. بررسی ها نشان می دهد که تا شش ماه آینده تقریبا همه مدیران فناوری اطلاعات در جهان قصد دارند متخصص شبکه و سرور Linux استخدام کنند. از طرفی تقاضا برای بکارگیری تکنولوژی رایانش ابری موجب شده تا بازار کاری مهندسین شبکه لینوکس ارتقاء یابد. کارشناسان لینوکس که دارای مدارک بین المللی باشند، در موقعیت های شغلی مناسب تری بکار گرفته می شوند.

فرصت های شغلی دارندگان مدارک لینوکس

اگر به طور خلاصه بخواهیم به فرصت های شغلی دارندگان مجموعه مدارک LPI Linux اشاره کوتاهی داشته باشیم باید بگوییم که این افراد در پست هایی همچون ادمین سیستم، ادمین شبکه، مهندسین سیستم و متخصصین پشتیبانی فنی به فعالیت خواهند پرداخت.البته در بین دارندگان مدارک لینوکس گاها افرادی هم به چشم می خورند که هدف شان از دریافت این مدارک فعالیت در حوزه امنیت سایبری و نیز انجام امور آموزشی می باشد


طبقه بندی مدارک لینوکس (Linux)

مدارک لینوکس دارای طبقه بندی ساده ای می باشند و از سه مدرک LPIC۱، مدرک LPIC۲ و مدرک LPIC۳ تشکیل شده اند برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با مدارک لینوکس میتواند در بخش دوره های بین المللی LPI را مطالعه فرماید


کرنل یا هسته لینوکس چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت هر سیستم ‌عاملی دارای هسته یا کرنل و رابط بین نرم افزار و سخت افزار سیستم است، در واقع می‌توان گفت وظیفه انجام کارهای اساسی و پایه برعهده هسته یا کرنل است. در اصل، لینوکس پایین ترین سطح اجزای نرم افزاری یک سیستم به شمار می رود و اگر این بخش آسیب ببیند بقیه نرم افزارها هم قادر به استفاده نخواهند بود. از وظایف هسته آن است که منابع سیستم را به برنامه‌های دیگر موجود در سیستم متصل می‌کند


زبان برنامه نویسی لینوکس چیست؟

لینوکس یک سیستم عامل خط فرمان منبع باز است. اما شامل یک کامپایلر زبان C نیز هست که یک زبان برنامه نویسی به حساب می آید. لینوکس همچنین شامل ویژگی های Shell Programmimg می باشد که با استفاده از دستورات لینوکس و سایر برنامه ها ، آن را به یک زبان برنامه نویسی بسیار قدرتمند تبدیل می کنند.


توزیع لینوکس چیست؟ ( انواع لینوکس)

انواع سیستم عامل لینوکس یا توزیع لینوکس (به اختصار distro) یک سیستم عامل است که از یک مجموعه نرم افزاری بر اساس هسته لینوکس و اغلب یک سیستم مدیریت بسته‌ای ساخته شده است. کاربران لینوکس معمولاً با بارگیری یکی از توزیع‌های لینوکس، سیستم عامل خود را به دست می آورند.
لینوکس برای طیف گسترده‌ای از سیستم ها اعم از دستگاه های تعبیه شده (مثل OpenWrt) و رایانه‌های شخصی (مانند Linux Mint) گرفته تا ابر رایانه های قدرتمند (به عنوان مثال، توزیع‌های Rocks Cluster) توزیع دارد. توزیع معمولی لینوکس شامل هسته لینوکس، ابزارها و کتابخانه‌های GNU، نرم افزار اضافی، اسناد و مدارک، یک سیستم پنجره‌ای، یک مدیر پنجره و یک محیط دسک تاپ است.اکثر نرم افزارهای موجود شامل نرم افزارهای آزاد و منبع باز هستند که به صورت binary کامپایل شده و منبع کد آن‌ها در دسترس است که امکان تغییر در نرم افزار اصلی را می‌دهد. معمولاً توزیع‌های لینوکس به صورت اختیاری شامل برخی نرم افزارهای اختصاصی هستند که ممکن است در قالب کد منبع در دسترس نباشند.

توزیع‌های معروف لینوکس

برای شناخت بیشتر نرم افزار لینوکس باید توزیعهای معروف آن را بشناسید. توزیع‌های زیر از معروفترین آنها هستند. هرچند که تعداد این توزیع ها بسیار زیاد است تنها به معرفی چند نمونه از آنها اکتفا می کنیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله “انواع سیستم عامل لینوکس” مراجعه نمایید.


RPM-based linux

از معروفترین توزیع‌های RPM مورد، می‌توان به توزیع RedHat، CentOS،Fedora و SUSE اشاره کرد. توزیع‌های Redhat/Centos جزو محبوب ترین سیستم‌عامل‌ها برای سرور هستند. در مورد rpm می توانید مقاله rpm به چه معناست را بخوانید.

Debain-based linux

در این مورد نیز، به خود توزیع Debian و توزیع معروف Ubuntu و Mint می‌توان اشاره کرد که برای سیستم عامل‌های خانگی بسیار مناسب هستند. هم چنین Ubuntu Server یکی از قوی‌ترین توزیع‌های لینوکس برای سیستم عامل سرور است.

کالی لینوکس

قبل از آنکه بخواهیم از کالی لینوکس بگوییم باید به توزیع بک ترک بپردازیم. بسیاری از هکر های حرفه ای، برای دسترسی به اطلاعات و نفوذ به سیستم های مورد هک، از توزیع بک ترک استفاده می کنند. این توزیع با هدف کمک به متخصص های امنیت در شبکه و IT و بر اساس اوبونتو پیاده سازی شد اما متاسفانه به دلیل عدم پشتیبانی تیم سازنده این توزیع، تیم جدیدی اقدام به طراحی کالی لینوکس کرد. Kali Linux یک توزیع لینوکس مبتنی بر Debian و در واقع نسخه جدید بک ترک است که پشتیبانی و تأمین امنیت تهاجمی را برعهده دارد.
کالی لینوکس در انواع نسخه‌های حرفه‌ای و یا lite ارایه می‌شود. تست نفوذ با کالی لینوکس یکی از ویژگی های کالی لینوکس است. تفاوت کالی لینوکس با بک ترک در این است که علاوه بر تغییر نام به کالی لینوکس، ویژگی های جدیدی همانند صدها برنامه کاربردی برای تست های امنیتی و نفوذ، به آن افزوده است.


مزایای سیستم عامل لینوکس چیست؟

حال که به مبحث linux مسلط شده اید، بهتر است برخی از مزایای سیستم عامل لینوکس را برای شما عزیزان شرح دهیم:


• رایگان است: لینوکس به دلیل اینکه متن باز بوده و بصورت رایگان در اختیار دیگران قرار می گیرد، مزیتی بسیار ویژه نصبت به بقیه سیستم عامل ها دارد
• امنیت بالا: به دلیل متن باز بودن لینوکس همه روزه افراد بسیاری بر روی امنیت آن کار کرده و حفره های نا امن را مسدود می کنند.
• سریع بودن لینوکس

• پشتیبانی قوی
• نیازی به نصب درایور نیست
• چند کاربره بودن
• سبک بودن
• انعطاف پذیری


معایب سیستم عامل لینوکس

• user friendly نبودن سیستم عامل لینوکس • کمبود برنامه های اختصاصی برای لینوکس • نبود درایور برخی از سخت افزارها