advertise

ICDL چیست؟

با توجه به پیشرفت چشمگیر سیستم های کامپیوتری در دهه های اخیر داشتن سواد و مهارت کارکردن با کامپیوتر یک نیاز ضروری بوده و تمامی افراد شاغل و غیر شاغل به این سطح از سواد کامپیوتری نیاز دارند. دوره کاربر کامپیوتربا استانداردی بین المللی تحت عنوان ICDL ( International Computer Driving License)به این منظور تدوین شده است که شما در این دوره هفت مهارت اساسی کار با کامپیوتر را فراخواهید گرفت. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با هر کدام از این مهارت ها آشنا شویم.


مهارت اول: آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات

در این مهارت کاربران مفهومی کلی از فناوری اطلاعات را فرا خواهند گرفت و با چیدمان کلی اجزا کامپیوتر آشنا شده و وظایف هر کدام را درک می کند. پس از گذراندن این مهارت کاربر با تمامی سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر آشنا شده و وظایف هر کدام را درک خواهد کرد.

مهارت دوم: آشنائی با شیوه استفاده از کامپیوتر ومدیریت فایلها

پس از آشنایی با سخت افزار و انواع نرم افزارها به سراغ مهم ترین بخش نرم افزاری کامپیوتر یعنی مهارت کار کردن با نرم افزار سیستمی یا همان سیستم عامل (ٌOperating system) رفته و به عنوان کاربر کامپیوتر ویژگی ها و تنظیمات ویندوز(Windows) را فرا می گیریم.


مهارت سوم: کار با نرم افزار واژه پرداز (Word)

نرم افزار word یک نرم افزار کاربردی از مجموعه Microsoft office می باشد که امکان ایجاد، ویرایش و قالب بندی متن به همراه اشیا گرافیکی مانند جدول، نمودار، عکس و.... را برای ما فراهم کرده و جز مهارت های ضروری برای دانش آموزان، دانشجویان و کارمندان می باشد.

کاربر کامپیوتر

کاربر کامپیوتر

مهارت چهارم: کار با نرم افزار صفحه گسترده(Excel)

نرم افزار اکسل از دسته نرم افزارهای نگه داری و مدیریت داده ها است. به عبارت دیگر به کمک این نرم افزار می توان انواع داده های متنی، عددی، محاسباتی و... را ذخیره سازی و سازمان دهی نموده و همچنین به استفاده از فرمول ها و توابع، محاسبات لازم را به روی داده مورد نظر اعمال و درنهایت نتیجه مورد نیاز را به صورت عددی یا نموداری ملاحظه نمود.


مهارت پنجم: کار با نرم افزار پایگاه داده (Access)

نرم افزار اکسس از جمله نرم افزار های پایگاه داده ای می باشد که با یادگیری این نرم افزار به سادگی می توانید جداول و فرم های دلخواه خود راطراحی کرده و داده های خود را مدیریت کنید. از دیگر قابلیت های این نرم افزار امکان کد نویسی با زبان ویژوال بیسیک است که به علاقمندان به برنامه نویسی این امکان را می دهد که از برخی ویژگی های منحصربه فرد این نرم افزار بهره ببرند. قدرت واقعی یک پایگاه داده رابطه‌ای مثل Access در توانایی آن برای بازیابی سریع و تجزیه و تحلیل داده‌های شما با اجرای یک پرس‌وجو (Query) است. پرس‌وجو یا تقاضا روشی برای جستجو و گردآوری داده‌ها از یک یا چند جدول است.
اجرای یک پرس‌وجو مانند پرسیدن یک سوال دقیق از پایگاه داده شما است. با ایجاد پرس‌وجو در Access می‌توانید شرایط جستجو را تعیین کنید تا دقیقاً داده‌های مورد نظر خود را پیدا کنید. در واقع برای استخراج اطلاعات از جدول‌های پایگاه داده و تحلیل آنها می‌توانید از پرس‌وجو استفاده کنید.


مهارت ششم: کار با نرم افزار ارائه مطالب(Power Point)

نرم افزار Power Point با قابلیت ایجاد اسلاید و ویرایش و قالب بندی متون و تصاویر درون آن یک فایل با ویژگی ها و ظاهری جذاب را فراهم آورده تا به دانش آموزان و دانش جویان و مدرسین در ارائه مطالب کلاسی و همچنین به فروشندگان و بیزینس های مختلف برای معرفی محصولات و خدمات آن ها کمک کند.

کاربر کامپیوتر

کاربر کامپیوتر

مهارت هفتم: اینترنت و ارتباطات

دراین قسمت کاربران با مفهموم کلی اینترنت آشنا شده و در ادامه با مباحث زیر آشنا می گردد و مهارت های فراوانی را در زمینه ی ارتباطات اینترنتی پیدا می کنند.
۱. آشنایی با مفاهیم اینترنت و وب
۲. توانایی کارکردن با انواع نرم افزار های مرورگر وب (Web Browser) و تنظیمات کلی آن ها
۳. امنیت مرورگر
۴. آشنایی با موتورهای جستجو(search engine)
۵. قابلیت جستجو در اینترنت و جستجوی پیشرفته
۶. استفاده از پست الکرونیک(E-mail)
۷. کار با نرم افزار Outlook برای مدیریت بیشتر نامه های الکترونیکی